”Welcome to my gates
You gay and lucky souls
Get your tickets
Form a line
You can’t help help but fall
From my humble hole
You’re in the Devil’s Carnival”
Devil’s Carnival -tapahtuma järjestettiin 12.11. Jyväskylän Katseessa. Pirullisesta viihteestä illan aikana vastasivat tankotanssija Heli Metsänen, burleskitaiteilijat Molla la Donna, Georgina Catmint  ja Lady Cube sekä psychobilly bändi Nuke Mutants!

Olen haaveillut tästä tapahtumasta siitä asti, kun katsoin samaa nimeä kantava musikaalielokuvan. Elokuva perustuu ajatukseen, jossa helvettiin päätyneet kulkijat esittävät kukin vuorollaan oman performansinsa siitä synnistä, jonka takia päätyi helvettiin.  Elokuvan tavoin tässä tapahtumassa oli mukana erilaisia taiteilijoita, pieniä paheita ja valloittavia tarinoita. Tapahtuman juontajana toimi ihastuttava Minnie Von Stripes ja illan ohjelma alkoi burleskiesitysten muodossa.
Astuin itse lavalle illan ensimmäisenä esiintyjänä ’Evil Carnival’ esitykselläni. Minun paheeni taisi piillä vaatemieltymyksissäni ja työssä, jota hahmoni tekee.
Kuva: S. Hartikainen Photos
Seuraavaksi lavalle nousi Jyväskylä Burlesquen perustaja Georgina CatMint, joka tempaisi yleisön mukaan todellisen sirkustaiteen matkaan.  En osaa sanoa onko Georgianassa hiukan huijarin vikaa vai ajoiko hänet Paholaisen lavalle liika mielikuvitus, mutta näimme kyllä viihdyttävän show’n!
Kuva: Samppa Erkkilä
Georginan jälkeen lavan valtasi burleskidepyyttinsä tehnyt Lady Cube. Lady Cuben show sisälsi ’Fight Like A Girl’ asennetta ja hänen paheensa, joka ajoi hänet Paholaisen lavalle, selvisi esityksen lopussa.
Kuva: S. Hartikainen Photos
Burleskiesiintyjien vaatteista esitysten välissä huolehti meidän ’Perfect Gentleman’, joka esitti itsekin melkoinen show’n nahkahousuineen ja hämmensi yleisön piiskoineen! Tähän mieheen onkin taidettu piilottaa hiukan boylesquetaiteilijaa, joka odottaa esiin pääsyä.
Sitten päästäänkin siirtymään vähän erilaisen taiteenmuodon pariin. Heli Metsänen on rokkimimmin asenteella varustettu tankotanssija, jonka esitykset eivät ole sitä ihan perinteistä tangolla taiteilua. Häntä on tainnut purra pieni teatterikärpänen, jonka seuraksena show’hun on tullut mukaan tarinankerrontaa ja rutkasti teatraalisuutta.Tällä kertaa Helin show vei meidät ihmisen mielen rajamaille.
Kuva: Jouni Kallio
Illan kruunasi menevä psychobilly bändi Nuke Mutants. Bändi on nähty useiden baarien lisäksi myös festarilavoilla, kuten viime kesän Nummirokissa, ja heillä riittää asennetta ja vauhtia.
Melko pirulliset bileet siis! 😉 Kokonaisuudessaan tapahtuma oli sujuva ja pääsimme tavoite yleisömääräämme. Ainut harminaihe oli itse tapahtumapaikassa… Baarit ovat siitä hankalia tapahtumapaikkoja, että heidän kanssaan on vaikea tehdä kannattavaa sopimusta ja henkilökunnalla on aina ”mä oon vaan töissä täällä” asenne, joka mutkistaa kummasti tapahtuman järjestäjän tehtäviä. Onneksi minulla oli hyviä apukäsiä ja vahva tukiverkosto apuna!
Iso kiitos vielä niin vieraille, esiintyjille kuin avustajillekin <3 Ilman teitä, tämä ei olisi tekemisen arvoista.

Discussion

Comments (16)

  1. Greetings! This is my 1st comment here so I just wanted to
    give a quick shout out and say I genuinely enjoy reading your posts.

    Can you recommend any other blogs/websites/forums that go over the same subjects?
    Thank you so much!

Leave a reply