This article is straight copy from a writing in Golden Vintage Magazine. The article is about my beginning in this journey and feelings after Pin-up Finland Competition. I’m sorry to tell you that this is only writen in Finnish.


 

Molla la Donna voitti Pin-UP Finland -kilpailun viime vuonna ja on saanut sen jälkeen toteuttaa intohimoaan esiintymällä pin-up-mallina lavalla ja erilaissa kuvauksissa. Nyt Molla la Donna tukee hyvää asiaa, hän on aloittanut oman Roosa Nauha -kampanjan.

Pin-up on alkujaan 1800-luvun loppupuolella syntynyt taidemuoto, jossa kuvataan piirrosten, maalausten ja valokuvien avulla viattoman seksikkäitä naisia. Nämä kuvat ovat olleet erityisen suosittuja kalentereissa, lehtien kansissa, postikorteissa ja mainoksissa. Ensimmäiset pin-up tytöt olivat tunnettuja näyttelijöitä ja esiintyjiä, joita kansa piti seksisymboleinaan. Läpimurtonsa pin-up koki Amerikan liityttyä toiseen maailmansotaan, kun tyttökuvia alettiin lähettää sotilasyksiköille ympäri maailmaa muistuttamaan sotilaita siitä, minkä puolesta kannattaa taistella.

Elämäntapa

Nykyaikana tunnettu moderni pinup on ottanut paljon vaikutteita vanhoista kuvista ja tyyleistä. Se ei kuitenkaan ole vain kauniita kuvia, vaan rinnalle on rakentunut vanhoja aikoja ihannoiva elämäntapa, jonka harrastajat haluavat korostaa naisellisuutta mieluummin viettelevällä kuin ronskilla tavalla.

Miten sinä tulit innostuneeksi pinupista?

  • Olen tutustunut pin-upin maailmaan jo vuonna 2009, ja elämäntapa on vienyt minua mukanaan siitä asti. Aloitin tutkimusretkeni katselemalla netistä vanhoja maalauksia ja lukemalla erilaisia lehtiartikkeleja ja kirjoituksia pin-upin historiasta. Minulle tämä elämäntapa oli kuin huumetta, mitä enemmän syvennyin siihen, sitä enemmän halusin sitä. Alkuun katselin kuvia, sitten opettelin meikkaamaan tyylin mukaisesti ja tekemään kampauksia, lähdin hamuamaan tyyliin sopivia vaatteita ja kuuntelemaan aiheeseen sopivaa musiikkia. Vuosien varrella 50-luvusta on tullut toinen elämäntapani, salainen identiteettini.
Jännitys karisi

Intohimoisesta harrastamisestaan huolimatta Molla la Donna kertoo, ettei olisi osannut kuvitellakaan että hänellä riittäisi rahkeita joskus toimia pin-up-mallina. Miten sitten ”eksyit” mallinhommiin?

  • Se ennakkoluuloni murtui kun kuulin päässeeni mukaan Pin-Up Finland 2014 -kilpailuun, joka on lajissaan Suomen ensimmäinen. Kilpailussa etsitään pin-up-elämäntavasta kiinnostuneita naisia, jotka haaveilevat pin-up-mallin urasta. Olin hakenut mukaan kisaan aika perinteisellä suomalaisella pessimistin asenteella, enkä voi sanoin kuvailla kuinka onnellinen olin kun avasin sähköpostistani hyväksymiskirjeen.

Jännittikö kilpailuun osallistuminen?

  • Seuraavat pari viikkoa menivät hieman sumussa ja kilpailuviikonloppu se vasta kummallinen olikin. Torstai-iltana olin lähdössä siskoni luota kohti Lahtea ja kilpailua kun puhelimeeni kilahti viesti ”Onnea saavutuksestasi!”. Tuijotin viestiä hetken ja vastasin lopulta ”Mitähän olen saavuttanut?”. Pian viestejä alkoi sadella enemmänkin ja lopulta puhelimeeni tuli linkki, josta selvisi että olin voittanut kilpailuun liittyvän yleisöäänestyksen. Kaikki se jännitys, mitä olin ehtinyt kerätä, tipahti hetkessä hartioiltani ja kilpailu sujuikin täydellisen flow-tilan vallassa. Ilokseni sain huomata, että se toimi sitten myös kilpailun kansainväliseen tuomaristoon.

Entäpä sitten finaali, ja voiton ratkeaminen, millaiset olivat tunnelmasi?

  • Minulla oli tietysti omat suosikkini kisassa ja olin todella yllättynyt kun oma suosikkini nousi kolmospallille. Päässäni pyöri melkoinen ruletti, kun aloin arpoa kuka nousisi voittajaksi. Tuomariston kuvaus voittajasta kuului: ”Naapurintyttömäinen retromalli, jonka mies voi viedä esiteltäväksi vanhemmilleen”. Silloin olin varma, että voiton veisi Marilyn. Olinkin aidosti yllättynyt kun lause jatkui: ”Hän oli myös yleisöäänestyksen voittaja”. En voinut uskoa korviani! Tunnelma pääni sisällä oli hyvin sekava ja ensimmäistä kertaa en tiennyt yhtään mitä minun pitäisi lavalla tehdä!
Kilpailu avasi uusia ovia

Kuinka kilpailu ja ennen kaikkea voitto vaikutti elämääsi?

  • Näin kuukausia myöhemmin on pakko myöntää, että Pin-Up Finland -kilpailu oli minulle alkusteppi, josta sain konkreettisen todisteen siitä, että minulla on mahdollisuuksia pärjätä pin-up-mallina. Kilpailun jälkeen on tapahtunut jo paljon, olen poseerannut useille kuvaajille ja ollut mallina näytöksissä ja lanseeraustilaisuuksissa. Olin myös mukana Viva Las Vegas Pin-Up Contestissa, jossa sijoituin sadasta hakijasta kymmenenneksi. Yllättävänä lisänä harrastuksiini on ilmestynyt myös burleski-tanssi, jota en ikinä uskonut kykeneväni tekemään.

Nyt olet aloittanut uuden projektin?

  • Kokeilen omia rajojani jatkuvasti. Uusin tempaukseni on oman Roosa nauha -kampanjan järjestäminen. Aloitin kampanjan kertomalla, miksi haluan tukea juuri Syöpäsäätiötä ja Roosa nauha -keräystä. Mielestäni on tarpeellista kertoa myös itsetunnon ja asenteiden kehittämisen tärkeydestä.

    Minulle pin-up on antanut itsevarmuutta ja rohkeutta, se on myös opettanut minua olemaan tyytyväinen itseeni juuri sellaisena kuin olen. Haluan jakaa tätä samaa oppia myös muille kampanjan aikana julkaisemieni blogikirjoitusten kautta.

 

Discussion

Comments (3)

  1. I needed to compose you one bit of remark in order to thank you so much the moment again for all the great ideas you have shown on this page. It has been certainly tremendously generous with people like you to allow unreservedly precisely what a lot of folks would have offered for an ebook in making some money on their own, precisely considering the fact that you might well have tried it in case you considered necessary. These strategies additionally served to be a easy way to comprehend most people have the identical dream just as my personal own to grasp significantly more on the subject of this condition. I believe there are some more enjoyable opportunities up front for individuals that read carefully your website.

Leave a reply