Ajattelin, että nyt voisi olla hyvä aika kurkistaa Pin-up Finland 2014 finaaliviikonloppuun vähän tarkemmin. Homma starttasi perjantaina harjoitusten ja illallisen merkeissä.

Lauantaina meillä oli kolme näytöstä, joista kahdessa ensimmäisessä esiinnyimme kolmen hengen ryhmissä ja viimeisessä nousimme lavalle itseksemme. Kerron nyt aika yksityiskohtaisesti osuudestani jokaisessa näytöksessä ja hiukan tunnelmia näytösten  ulkopuolelta.


Dovima


Ensimmäisessä näytöksessä meillä oli kaikilla yllämme Doviman Palm-sarjan asut. Viereisessä kuvassa on meidän ryhmämme perjantain harjoituksista.
Meidän ryhmämme juttuna oli esitellä Curvelicious Jo-Jon tekemiä hiuskukkia.  Lavalla menimme ensimmäisenä Jo-Jon luo ja hän asetti kukat hiuksiimme. Siitä sitten suuntasin lavan etuosaa kohti ja tein pahan mokan! Vilkaisin vahingossa kilpailun tuomareiden ilmeitä ja unohdin kokonaan mitä olin tekemässä. Koko tilanne tuntui niin epätodelliselta. Palasin takaisin tälle planeetalle vasta palattuani lavan taakse.
 
En itseasiassa muista saapuivatko Francinen jätkät paikalle ennen vai jälkeen näytöksemme, mutta jossain tässä välissä pääsimme yhteiskuvaan heidän kanssaan. Otimme myös muutaman kuvan koko finaaliporukasta messualueella. Tuntui kyllä hiukan koomiselta kun ympärillemme alkoi kerääntyä messuvieraita ja joka puolelta napsittiin kuvia.

Pin Me Up


Toinen näytös oli minulle ihan omiaan! Vedimme päällemme Pin Me Up-malliston kellomekot ja päähäni sain Rockabilly Cherryn pääkallokukkasen.
Tällä kertaa pääsin nousemaan lavalle ensimmäisenä. Oli hiukan outoa tepsutella lavalle täysin hiljaisessa tilassa. Kävelinkin heti näytöksen aluksi laittamaan musiikin päälle. Pian lähti soimaan Rocking around the clock ja tanssahtelin sen tahdissa ensin lavan eteen ja sieltä sitten siemailemaan pirtelöä ”dinnerin” pöytään.
Toisen näytöksen jälkeen oli vuorossa haastattelu. Jokainen meistä sai ennalta itselleen kysymyksen, johon pääsi lavalla vastaamaan. Olin aika kiitollinen, kun kysymykseni kuului: Pin-up on nykyään hyvin monimuotoista. Mitä tyyliä sinä edustat? Minähän olen henkeen ja vereen rockabilly neitokainen, joten vastausta ei tarvinnut edes harkita.

What Katie Did


Etukäteen uskoin kolmannen näytöksen jännittävän minua kaikista eniten. Ennen tätä kisaa en ole koskaan esiintynyt alusvaatteisillani makuuhuoneeni ulkopuolella. Olen aina ollut hyvin epävarma ihostani ja jopa shortseihin pukeutuminen oli minulle pitkään ylitsepääsemättömän vaikeaa.
Toisin kuitenkin kävi. Minun tarinani oli korjata kampaustani lavalla. Niinpä päätin tehdä tilanteesta mahdollisimman luontevan tekemällä viimeiseen näytökseen täysin uuden kampauksen, jota en ollut koskaan ennen kokeillut. Näin ollen minun oli todella helppoa vain hiukan korjailla hiuksiani lavalla.

Viimeiset hetket


Viimeisestä näytöksestä palattuamme puimme taas mekot päällemme ja odottelimme hetken tuomareiden päätöstä. Ehkä nyt on hyvä aika vielä esitellä tuomarimme.  Voittajan valitsivat Pin-Up-malli Miss Miranda (UK), burleski- ja Pin-Up-malli Elegy Ellem (SWE), Besame Cosmetics Europen johtaja, meikki- ja hiusstylisti Sharon Holloway (UK) sekä What Katie Did -merkin johtaja Richard Thomas (UK)
Minulla oli tottakai omat suosikkini kisassa ja olinkin todella yllättynyt kun oma suosikkini Honey B’Zarre nousi kolmospallille. Päässäny pyöri melkoinen ruletti, kun rupesin arpomaan kuka nousisi voittajaksi. Tuomariston kuvaus voittajasta kuului: ”Naapurintyttömäinen retromalli, jonka mies voi viedä esiteltäväksi vanhemmilleen”. Nyt olin varma, että voiton veisi meidän oma Marilynimme. (itseni tiputin laskuista siinä retromallin kohdalla) Olinkin aidosti yllättynyt kun lause jatkui ”hän oli myös yleisöäänestyksen voittaja”. En voinut uskoa korviani! Tunnelma pääni sisällä oli hyvin sekava ja ensimmäistä kertaa en tiennyt yhtään mitä minun pitäisi lavalla tehdä.
Heti lavalta laskeuduttuamme alkoi halaamisten rumba. Pakko myöntää, etten muista yhtään halailinko kilpailijoiden, dream-tiimin vai lavateknikkojen kanssa ja yhtäkkiä olinkin videohaastattelussa. On muuten aika haastavaa kertoa mitä tämä titteli tuo minulle tulevaisuudessa, kun sen on saanut muutama minuutti aikaisemmin.
Pikkuhiljaa pöly laskeutui ja vedin muutaman kerran henkeä ennen kun suuntasin yleisön sekaan etsimään siskojani.
Kun viimein yöllä pääsin hotellin sänkyyn makoilemaan, en voinut olla ihmettelemättä yleisön reaktioita. Toisen näytöksen ja haastattulujen aikana yleisöstä kuului paljon hurrauksia ja huutoja, jopa vihellyksiä, mutta kolmannessa näytöksessä yleisön oli aivan hiljaa,  ikäänkuin hypnoosissa. Voiton jälkeen minua jännitti hiukan, että mitähän siellä on vastassa kun uskaltaudun  yleisön sekaan. Oli kuitenkin todella helpottavaa huomata, että väki suhtautui meihin jopa pienellä kunnioituksella. Onnitteluja ja kehuja tuli toki paljon ja poserasin yllättävän monessa yhteiskuvassa jo ennen tulosten julkaisemista, mutta limaisia ehdotuksia en kuullut koko viikonloppuna keneltäkään. Aika harvinaista herkkua!
Viimeisenä vastaan vielä kysymykseen, jota minulta on jo muutamat kerrat kyselty ”No mitäs sä nyt sait tosta?”
Ensinnäkin tämä oli aivan huikea kokemus ja sain kunnian tutustua moniin ihaniin ihmisiin. Sen lisäksi jokainen finalisteista sai pitää ensimmäisessä näytöksessä olleet Doviman asut, Curvelicious Jo-Jon tekemät hiuskukat ja kaksi hiuskukkaa Rockabilly Cherryltä.
Kolmen kärjelle ja yleisön suosikille oli varattu myös pokaalit muisto ksi tapahtumasta ja yleisön suosikkina sain myös suoristusraudan.
Pin-up Finland 2014 tittelin ja edellä mainittujen asioiden lisäksi voittaja sai:

Nopeilla laskutoimituksilla ja pienellä taustatutkimuksella voidaan todeta, että paketin arvo on n. 1 650 €. Ei mun mielestä huonommin😉 Mut silti arvostan eniten tätä kokemusta ja sitä rohkeutta mitä oon siitä saanu.

Discussion

Leave a reply